Consumentenbelang

Het gezamenlijk belang

Het Nederlandse gedoogbeleid ten aanzien van cannabis bestaat 40 jaar. In zo’n zeshonderd coffeeshops verdeeld over het land  kun je vandaag de dag je cannabisproducten op een verantwoorde manier aanschaffen. Het in bezit hebben van een gebruikershoeveelheid cannabis of het hebben van een aantal cannabisplanten voor eigen consumptie wordt (nog) niet bestraft in Nederland.

Als de regering de duimschroeven blijft aandraaien is daar binnen zeer korte tijd geen sprake meer van. Zes gram cannabis is tegenwoordig genoeg om het huis uitgezet te worden en het eigen plantje is voor geen enkele Taskforce meer veilig. Na 40 jaar kan onze overheid nog steeds geen duidelijkheid geven hoe dit beleid ten opzichte van 1 miljoen cannabisconsumenten moet worden vormgegeven.

Het dagelijks bestuur van We Smoke is sinds 2010 continu actief om de stem van de cannabisconsument of coffeeshopbezoeker te verkondigen. Cannabis consumentencollectief We Smoke vertegenwoordigt en behartigt de belangen van cannabisliefhebbers in Nederland. De agenda van We Smoke wordt bepaald door de feedback van onze geregistreerde sympathisanten en bezoekers die regelmatig via de website aangeven waar voor hun de knelpunten in dit cannabisbeleid liggen.

Coffeeshops, gemeenten, politici en bijvoorbeeld preventie-instellingen raadplegen We Smoke op regelmatige basis. Bij gelegenheid creëert het bestuur van We Smoke een denktank. Hier raadpleegt het bestuur zijn ambassadeurs en een breed netwerk aan coffeeshops en deskundigen om activiteiten tot stand te brengen.

Succesvolle activiteiten van het dagelijks bestuur die een positieve bijdrage leveren aan het coffeeshopbeleid zijn bijvoorbeeld een coffeeshop-infoavond voor ouders, het keurmerk  voor coffeeshops te Haarlem en de samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten.

De activiteiten van We Smoke zijn niet alleen gunstig en informatief voor deelnemers van dit consumentencollectief, maar zijn vooral belangrijk om de publieke opinie over cannabis bij te stellen. Deelname aan en bevordering van het maatschappelijk debat staat hoog op onze agenda.

We Smoke is als consumentenorganisatie regelmatig te vinden in de Tweede Kamer. Daar is het dagelijks bestuur vaak als publiek aanwezig maar kan ook gevraagd worden voor (drugs)debatten of hoorzittingen. We Smoke wordt op regelmatige basis benaderd door woordvoerders in de Tweede kamer voor persoonlijk advies of overleg. De bezoeken aan deze parlementsleden behoren tot de vaste werkzaamheden van de consumentenorganisatie. Hierbij weet We Smoke nieuwe deuren te openen en visies bij te stellen.

Op lokaal niveau voert We Smoke namens de cannabisconsument gesprekken met burgemeesters en raadsleden en adviseert bij de ontwikkeling van lokaal beleid. Voor het opstellen van het VNG rapport “Het failliet van het gedogen” is We Smoke eind 2015 door de VNG-commissie geïnterviewd  om de consumentenbelangen te verduidelijken. Naast directe advisering en voorlichting is We Smoke ook actief als gastspreker of panellid op dit onderwerp.

Tijdens politieke verkiezingen is consumentencollectief We Smoke actief betrokken bij opkomstbevordering en verkiezingscampagnes voor  politieke partijen. We Smoke geeft stemadvies aan publiek, cannabisconsumenten en coffeeshopbezoekers. Hierbij moedigen wij vooral aan om te stemmen op de cannabisvriendelijke partijen.

© [2018] CannaWijzer (WeSmoke) ...voor de consument.

supported by CiT | powered by Proud Innovations

Log in with your credentials

Forgot your details?